Vetenskaplig matchning gör det
enklare, snabbare och effektivare

Med Fair Recruiting får du stöd att hitta och anställa de kandidater som blir lönsamma och trivs på jobbet.

Tjänster & priser

För dig som endast behöver ett bra rekryteringsverktyg

Bas

Från 0 kr per månad


Gratis rekryteringar

Begränsade funktioner

Standardmatchning

Ytterligare användare: 99 kr/mån


För dig som rekryterar sällan men professionellt

On Demand

Betala per rekrytering


Betala per påbörjad rekrytering

Utökade funktioner

Utökad matchning

Ytterligare användare: 0 kr/mån


För dig som rekryterar ofta eller regelbundet

Unlimited

Anpassat efter era behov


Gratis rekryteringar

Samtliga funktioner

Utökad matchning

Vi skräddarsyr efter era behov


Vad säger andra?

Sarah Scheller - Raoul Wallenberg Academy

Lennart Sundin - Peugeouthuset

Fredrik Moser - NSP, Burger King, KFC, TGIF

Vill du prata med någon av våra kunder? Kontakta oss så introducerar vi er gärna.

Så funkar det

1

Beskriv er själva och rollen ni söker

Svara på några frågor om rollen ni ska fylla och om arbetsklimatet och kulturen på ert företag. Då vet vi vilka kunskaper och egenskaper vi letar efter hos kandidater som matchas mot er.

Jobbannonsen skapas automatiskt!

Annonsen baseras på vår analys av vad ni gör och vilken typ av person ni söker. Ni kan enkelt anpassa annonsen och dela direkt på rekryteringsplattformar och sociala medier.

2
3

Fördomsfritt & träffsäkert urval

Är ni beredda att möta de bästa kandidaterna? Ni får en lista rangordnad utifrån hur bra matchningen är. Alla har gjort ett vetenskapligt test så vi ser hur deras kunskaper och personlighet passar just er. Ett helt fördomsfritt urval! Dessutom slipper ni gå igenom en massa ansökningar. Det är ju bara de relevanta som är intressanta, eller hur?

Proffsig dialog

Du får tydlig översikt av alla kandidater. Och intervjuguider anpassade efter varje unik person ni träffar. Så mötet blir lyckat! Alla kandidater får återkoppling automatiskt. Välj bara vem du ger jobbet, så tar vi hand om resten!

4

Vetenskapen bakom

Psykometriska tester

För att med hög precision kunna matcha individer med arbetsgivare använder Fair Recruiting bland annat moderna psykometriska tester. Med testerna kan vi dels mäta individens motivation, attityd, personlighet och kultur och dels arbetsgivarens värdegrund och organisationskultur. Med dessa mätpunkter kan vi skapa profiler för individen och organisationen. Med våra algoritmer matchas de båda profilerna och anställningsbara kandidater rekommenderas.

Validerade kravprofiler

För att ständigt förbättra våra matchningsmetoder så validerar vi kontinuerligt alla våra kravprofiler. Valideringen sker med hjälp av den data som vi samlar in genom användandet av Fair Recruiting. Detta innebär att alla som rekryterar med Fair Recruiting hjälps tillsammans åt att göra precisionen i matchningen högre. Ju mer Fair Recruiting används, desto bättre blir det.

Kan man lita på tester?

Psykometri är svårt och många försöker skapa bra tester där tyvärr få lyckas. Det finns organisationer som granskar och bedömer tester. I Sverige har tidigare STP, Stiftelsen för tillämpad psykologi, haft den rollen, men nu är Det Norske Veritas (DNV-GL) som granskar tester i Sverige. För att ett test ska bli certifierat krävs det bland annat en hög validitet och reliabilitet. Fair Recruiting använder sig alltid av tester som man kan lita på.

Ordlista

  • Psykometri: en metod för att utvärdera tester designade för att mäta en persons psyke/personlighet.

  • Validitet: kan generellt sägas vara att man verkligen mäter det man vill mäta. Vid arbetspsykometrisk testning är det avgörande att ett testresultat har en hög korrelation med verkligheten. Inom psykometrisk testning beräknas resultat mellan 0 till 1 och där ett värde på över 0.5 anses som högt.

  • Reliabilitet: uttrycker noggrannheten i mätningen. Till exempel skall resultatet vara detsamma vid upprepade mätningar och oberoende av vem som utför testet. Eftersom personlighet är relativt stabilt hos vuxna så bör ett bra personlighetstest ge nära identiska resultat idag över en längre tid.